Aanbevolen leveranciers

Iedereen die bezig is met het restaureren van een spijlbus zal het lief en leed met mij delen die de on-eindigende zoektocht naar onderdelen met zich meebrengt.

Hieronder vind u dan ook een lijst met bedrijven die zich hebben gekwalificeerd als Hazel Armstrong goedgekeurd leverancier. Tijdens mijn zwerftochten over het internet ben ik soms op de  meest bizarre manieren bij leveranciers terecht gekomen. Onderstaande bedrijven zijn beoordeeld op het contact met de klant, kwaliteit van hun producten en de snelheid en corectheid van hun levering. Geen mensen die u uw zuur verdiende geld afhandig proberen te maken, maar behulpzaam zijn en de zelfde passie delen voor uw klassieker of er zelfs hun leven aan hebben gewijd.Alah H. Schofield Afdrukken E-mail

Naast de raamrubbers, elektrisch onderdelen, ophanging, remmen, glas, interieur, bedrading, verlichting etc. is Alan gespecialiseerd in plaatwerk dat niet langer beschikbaar meer is voor de T1 spijlbus, T2 panoramabus en Type 25 bestelwagens. Veel van hun reparatie panelen en onderdelen worden vakkundig met de hand gemaakt, in het huis, volgens de hoogste normen en specificaties.

Tijdens mijn eigen restauratie is veel plaatwerk en losse onderdelen bij Alan vandaan gekomen, wat toen verliep via Hans van 'Classic VW Resto'. 

Contact:       
Quality:      
Delivery:     
Country:United Kingdom  

http://www.ahschofield.co.uk

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
Paruzzi Afdrukken E-mail

Ondanks dat Paruzzi eigenlijk niet gespecialiseerd is in spijlbus maar kever onderdelen, hebben zij toch een vermelding verdient. Zeker als het gaat om service: DIKKE 10. Bestellingen geplaatst via de webshop worden per post bezorgd en gegarandeert de volgende dag binnen!

Zelf heb ik er veel motor onderdelen gehaald, maar bijvoorbeeld ook een nieuwe hemel en zonnekleppen. Ze beschikken over een klein assortiment plaatwerk. Neem contact met ze op voor de mogelijkheden.

Contact:     
Kwaliteit:      
Levering:
Land:Netherlands 


http://www.paruzzi.nl/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
Creative Engineering Afdrukken E-mail

Stop je vruchteloze zoektocht naar Samba strips, een Westfalia imperiaal of Safari ramen! Laat je niet afzetten door meedogenloze handelaren die de hoofdprijs vragen voor gebruikte onderdelen. Voor deze hebbedingetjes is het bedrijf Creative Engineering in het leven geroepen: Dave draagt  persoonlijk zorg voor de kwaliteit van zijn producten.

Ondanks dat zijn leveringen wat beter georganiseerd zouden mogen worden en zij weliswaar ook niet de goedkoopste zijn, staat hun ongeëvenaarde kwaliteit boven alles.

Contact:     
Kwaliteit: 
Levering:       
Land:United Kingdom 


http://www.creative-engineering.com/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
Wolfsburg West Afdrukken E-mail

Via een vriend kwam ik terecht bij Wolfsburg West, een Amerikaans bedrijf dat al meer dan 20 jaar alles levert voor kevers en bussen. Naast directe import van onderdelen uit de VW fabrieken maken ze ook zelf veel reproductie onderdelen waarbij nauw gelet wordt op originaliteit.

Wolfsburg west beschikt over een prachtige website met web shop waar je direct je bestelling kunt plaatsen en afrekenen. Zelf heb ik hier pakkingen, lagers, bussen en deurrubbers vandaan gehaald. De service en levering overtrof mijn stoutste verwachtingen: nog geen drie dagen later had ik het in huis! Bovendien maakt de koers van de dollar het kopen in de VS alleen nog maar aantrekkelijker.

Contact:     
Kwaliteit: 
Levering:
Land:United States of America 


http://www.wolfsburgwest.com/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
West Coast Metric Afdrukken E-mail

West Coast Metric is een van de pioniers op het gebied van VW onderdelen in de USA. Als familiebedrijf staan ze sinds 1977 garant voor een groot assortiment aan onderdelen en produceren ze zelf ook veel onderdelen die niet meer door VW worden gemaakt.

Zo staan ze bekend om de goede kwaliteit en passing van de raam en deur rubbers. Neem anders zelf eens een kijkje in hun webshop!

Contact:     
Kwaliteit: 
Levering:    
Land:United States of America  


http://www.westcoastmetric.com/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
Just Kampers Afdrukken E-mail

Sinds enige tijd krijg ik via Volkszone een nieuwsbrief waar regelmatig leuke aanbiedingen instaan van Just Kampers.com. Dit Engelse bedrijf heeft een steeds uitgebreider assortiment aan accessoires en onderdelen voor je spijlbus. Ingepakt in een overzichtelijke webshop in zowel Euro's, Ponden en Dollars. Alhoewel ik er zelf nog niets besteld heb wil ik het toch graag even onder de aandacht brengen. Vooral omdat ze de rock en roll ofwel vouwbank scharnieren nieuw in het assortiment hebben!

Contact:        
Kwaliteit:      
Levering:    
Land:United Kingdom            http://www.justkampers.com
Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
E-gauges Afdrukken E-mail

Wanneer je op zoek bent naar extra meetapparatuur voor in je bus zoals een temperatuurmeter, een voltmeter of bijvoorbeeld een toerenteller, dan ben je bij Don's E-gauges op het juiste adres. 

E-gauges leverd alles op het gebied van klokken, sensoren en bijbehorende montagematerialen. Veel verschillende merken en natuurlijk ook VDO.

Snelle service, goede levering en érg scherp geprijsd... in USD, dus helemaal aantrekkelijk in Euro's.

Contact:     
Kwaliteit:      
Levering:
Land:United States of America 


http://www.egauges.com/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
NH Speedometer Afdrukken E-mail

Op zoek naar een nieuwe of aangepaste snelheidsmeter? Temperatuurmeter of toerenteller in originele de originele stijl? Zoek niet verder, de mannen van North Hollywood Speedometer & Clock Co. hebben de ultieme hebbedingetjes in huis.

Ze leveren niet alleen de klokken maar kunnen ook de bijbehorende sensoren leveren, waardoor je zeker bent van de juiste combinatie. Absoluut niet goedkoop, maar zeker een van de weinige (of misschien wel enige) leveranciers voor originele klokken voor onze VWtjes!

Contact:     
Kwaliteit: 
Levering:     
Land:United States of America 


http://www.nhspeedometer.com/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
Metamorfose Afdrukken E-mail

Verchromen is en blijft een dure zaak en dan zijn vakbekwaamheid en kwaliteit wel hele belangrijke criteria. Veel nieuwe verchroomde onderdelen afkomstig uit Brazilië of andere knikkerlanden zijn van dermate slechte kwaliteit dat ze binnen een jaar al beginnen te roesten.

Metamorfose verchroomd alles van groot tot klein en maakt een prijsopgave aan de hand van foto's van onderdelen met vermelding van de maten. Ze garanderen een kwaliteit die je niet mag overleven, ik had het gevoel dat het met de levertijd soms ook zo was :-p

Contact:     
Kwaliteit:      
Levering:       
Land:Netherlands 


http://www.chroomtechnologie.nl/

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )