Afstelgegevens

Over het afstellen en onderhouden van klassieke Volkswagens zijn ondertussen al heel wat boeken vol geschreven. Om te beginnen heb je natuurlijk een goede Vraagbaak of Service Manual nodig: Voor de spijlbus is er de Brooklyn 'VW Transporter Owners Workshop Manual' (ISBN 1 85520 1976) en voor de panorama bus is er de uitstekende Bentley 'Service Manual' (ISBN 0837600944) en de Haynes 'Owner Workshop Manual' (ISBN 0856966606). Hierin staan alle benodigde afstelgegevens en uitleg met betrekking tot het zelf uitvoeren van het onderhoud.

Daarnaast kun je natuurlijk ook prima gebruik maken van internet sites en forums. Het enige nadeel van forums vind ik echter de 'grote' onbetrouwbaarheid van de informatie die hier wordt uitgewisseld (die soms tot grote schade kan leiden). Daarom vind je hieronder Hazel Armstrong's geselecteerde internet bronnen voor het goed en veilig afstellen en onderhouden van je geliefde bus.VW Resource Afdrukken E-mail

Rob en Dave's luchtgekoelde VW website staat boordevol 'hands on' onderhouds tips en alternatieve afstelgegevens die je niet in iedere VW maintenance manual terug zal vinden. De artikels zijn puntsgewijs, duidelijk en zonder al te veel technische termen. 

Persoonlijk gebruik ik de website veel voor problemen waar ik geen goed antwoord op kan vinden in een vraagbaak of op vol gekliederde forums.

Taal:English
Volledigheid:       
Dummyfactor:

 

 


http://www.vw-resource.com

Laatst geupdate op ( Friday 13 April 2012 )
 
The Samba.com Afdrukken E-mail

Een van de grootste online VW communities sinds 1997 gesticht door Everett Barnes. The Samba.com is de ultieme bron voor gegevens zoals kleurnummers, bedradingsschema's, VW typeplaatjes en motor/versnellingsbak nummers. 

Naast technische gegevens vind je hier ook een uitgebreide fotogallerij, forum en prikbord. Het grootste gedeelte van de gebruikers komt echter wel uit de USA, dus houdt rekening met verzendkosten bij het bieden op onderdelen.

Taal:English
Volledigheid:
Dummyfactor:
         

 

 


http://www.thesamba.com

Laatst geupdate op ( Wednesday 18 April 2012 )