Benzinetank Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Spuiten

Dat de benzinetank ook niet helemaal roest vrij zou zijn was niet echt een verrassing. Dat hij niet lekte wel! Mocht dit wel het geval zijn, dan kan een kijkje op de site van Rustbuster ook geen kwaad. Hier wordt volledig uitgelegd wat er gedaan kan worden, bovendien leveren ze ook de producten voor dergelijke behandelingen.

Voordat we beginnen met het behandelen van de tank is eerst de benzine niveau meter verwijderd. Vervolgens is het gat aan de onderzijde dicht gemaakt zodat de tank gevuld kan worden met diesel en fijne kiezelsteentjes. Diesel is een prima en goedkope ontvetter en oplosser. Wanneer je de tank schud zorgen de kiezelsteentjes ervoor dat roest loskomt van de binnenzijde van de tank. Laat het geheel enkele dagen staan en aanschouw de rommel die eruit komt.

De buitenkant van de tank is gezandstraald en gepoedercoat. Een poedercoating is de na uitharding gevormde organische deklaag, welke in poedervorm wordt aangebracht. Door warmte toe te voeren vloeit het poeder uit en vormt dan een gesloten laag. Uiteindelijk wordt de laag hard bij afkoeling. Na enkele dagen wordt de definitieve eigenschappen bereikt: een gladde afwerkingslaag met een hoge krasvastheid, elasticiteit en goede kantdekking (hoeken en randen). Bijkomend voordeel van poedercoating is dat er geen oplosmiddelen zijn vereist wat belangrijke milieuvoordelen oplevert. Bovendien blijven er veel minder schadelijke resten over; poeder dat niet op het werkstuk terecht komt, kan worden hergebruikt. Bij nat lakken daarentegen, moet overtollige verf als chemisch afval worden afgevoerd.

Als laatst is de (originele!) benzinedop gepolijst met behulp van een aangename hoeveelheid Commandant Cleaner en een boormachine met polijstschijf. Afwerken met een beetje aluminium poets en er kan weer gepronkt worden.

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
Volgende >