Bumpers Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Spuiten

Op het demonteren van de bumpers zal ik maar niet ingaan, want wat voor amateurs we dan ook wel mogen zijn... er zijn natuurlijk grenzen. Na een vluchtige inspectie bleek bij beide bumpers dat de bevestigingspunten, daar waar de bumpersteun aan de bumper wordt bevestigd, niet meer bepaald in concours staat verkeerden. Aangezien het vrij lastig is om bij deze moeren te komen wanneer de bevestigingspunten in de bumpers zitten, was de keuze snel gemaakt; een simpele haal van de slijptol loste deze moeilijke toegankelijkheid vliegensvlug op. Nu de bevestigingspunten er toch uit liggen kunnen we gelijk de boel eens goed ontroesten en behandelen. Afwerking met een dikke lik roestwerende primer zorgt weer voor heel wat jaartjes botsplezier!

Wat mij ook totaal onbekend was, is dat er speciale las-moeren bestaan. Ze zijn identiek aan normale moeren, behalve dan dat ze aan één zijde over een aantal nokken beschikken, waardoor er een uitsparing ontstaat tussen de moer en het oppervlak. Hierdoor kan de las makkelijker tussen de moer en de ondergrond lopen, wat weer zorgt voor een stevigere verbinding. Deze moeren moet je bij elke zichzelf respecterende machine handel kunnen krijgen. Nadat alle moeren zorgvuldig zijn vervangen, kunnen de bevestigingspunten weer terug in de bumpers worden gelast.

Nadat ik eens vluchtig heb kunnen spieken bij de lokale spuiter, hoe ze dat strakzet trucje doen. Vond ik het ook wel eens tijd worden om eens flink met plamuur te gaan boetseren. Dat dat nog een knap lastig klusje kan zijn hadden we natuurlijk kunnen verwachten, maar hier volgen enkele tips uit de praktijk die de beginnende stofhapper kunnen helpen:

  1. Zorg dat de ondergrond goed blank geschuurd is; plamuur hecht slecht op oude lak lagen.
  2. Stof vrij maken en ontvetten alvorens het plamuur wordt aangebracht.
  3. Denk niet dat het in één keer goed komt... geduld levert het mooiste resultaat op, dus: plamuren, schuren, plamuren, schuren... meer dan 3 keer is echt niet bijzonder.
  4. Schuur vlak/in model met korrel 80 tot 100. 
  5.  Wanneer het plamuur werk naar tevredenheid is, zet dan het geheel in spuitplamuur.
  6. Gebruik korrel 180 tot 240 om de spuitplamuur vlak te schuren. De bedoeling hiervan is om kleine puntjes en oneffenheden weg te halen.
  7. Herhaal dit eventueel tot tevredenheid.

Gezondheids tip:

Gebruik stofkapjes... want geloof me, plamuurstof is absoluut niet goed voor je grijze cellen. In vergelijking: Het is beter om een hele week, iedere avond door te zakken, dan twee avonden schuren zonder stofkapje... en waar heb je nou meer plezier van?

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige   Volgende >