Chassis Afdrukken E-mail

Allereerst moest er een fikse deuk worden verwijderd uit de beugel waar de versnellingsbak op steunt. Hamers en spierkracht boden geen soelaas, via de telefooncirkel kwamen we aan wat zwaarder geschut: een hydrologische pers die onze spierballetjes oppompte naar 10 ton.

De foto's geven wel een aardige indruk waar je aan begint wanneer je het chassis gaat schoonmaken: uren hebben we doorgebracht met plamuurmessen, schroevendraaiers, verfkrabbers en staalborstels om alle tectyl, modder en andere meuk te verwijderen.

Nadat deze dikke conserveringslaag verwijderd was kwamen we al snel tot de conclusie dat het ontroesten van het chassis met staalborstels geen reële optie was. Ten eerste kun je zo nooit overal goed bij en ten tweede... leid je sociale leven er nogal onder wanneer je alleen nog maar onder je bus ligt. Na eens geïnformeerd te hebben in het locale roddelcircuit, kwamen we bij een zandstraal bedrijf terecht; een geweldige oplossing!

Na het zandstralen weet je dan ook precies wat je hebt... uhm... en vooral wat je niet hebt. Het hele chassis is nagelopen op plaatsen die eventueel niet goed gestraald zouden zijn. Deze hebben we alsnog ontdaan van roest met behulp van koperborstels op boormachines.

Er is gebruik gemaakt van Fertan om tussen kieren en naden te komen. Fertan is een chemische roestoplosser die geen zure bestanddelen op het oppervlak achterlaat en direct als ondergrond kan worden gebruikt voor verdere afwerking. Als basis is een  roestwerende primer over het blanke staal gezet, waarna alle naden,  kieren en gaten met carosseriekit zijn opgevuld. Dit om te voorkomen dat er plaatsen zijn waar water zou kunnen achterblijven om het roestproces weer in gang te zetten.

Als beschermlaag is gekozen voor Body Schutz van 3M; een modern afwerkingsproduct voor de onderkant van auto's. Body Schutz is een rubberachtige beschermlaag met roestwerende werking en geluidsdemping. Niet iedereen zal het hier mee eens zijn, maar ik zie het vooral uit praktische overwegingen als de juiste keus voor mij. Het wordt géén spijlbus voor een glazen kastje, maar een die moet rijden! In dat geval heb je maar bar weinig aan een strak gelakte onderkant.

Het aanbrengen van Body Schutz gebeurd met een compressor en een spuitpistool. Het is dan ook wel verstandig om dit soort praktijken buiten uit te voeren. Voor mensen die dit pas tegen de winter denken te gaan doen: Doe het net voor Sinterklaas; er hoeft dan niet meer geschminkt te worden :-p

Body Schutz is in de meeste gevallen overspuitbaar; dit staat op de verpakking. In mijn geval is het zichtbare deel van het chassis meegespoten (motorruimte en wielkasten).

Laatst geupdate op ( Saturday 14 July 2007 )
 
< Vorige   Volgende >