Face off Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Lassen

Operation 'Face Off', de titel doet niet anders vermoeden dan het geen waar het daadwerkelijk om gaat: het neusje van de zalm... so to speak. De staat waarin we het voertuig aantroffen deed enigszins denken aan een geslaagde aanval van het welbekende zeedier 'Jaws', die buiten een paar overheerlijke surfers ook nog een stukje van hun geliefde busje nam als nagerecht....

Het besluit om haar van een nieuw gezicht te voorzien i.p.v. een tijdrovende en kostbare facelift te geven was dan ook snel genomen. Op een mooie zonnige dag hebben we de patiënt dan ook mee naar buiten genomen voor het betere slijp werk. Om zoveel mogelijk van het oude metaal in takt te houden, is er veelal gewerkt met de 'lamellenschijf' om zo het gatenkaas effect enigszins te beperken.

Wat we achter het frontpaneel tegen kwamen was werkelijk verbazend, boven onze stoutste verwachting: Het ellendige natuurverschijnsel oxidatie had haar werk op haar best uitgevoerd en ervoor gezorgd dat er geen enkel plekje zonder roest over was gebleven. Kijk dat noem ik nou eens grondig!

Aardig tijdverdrijf is ook het verwijderen van de restanten van de onderrand van het frontpaneel. Dit gedeelte (wat volgens mij bij iedere bus wel kuisverrot moet zijn) zit op ambachtelijke wijze vast gelast aan het chassis. Met genoeg lasjes om je een aantal uurtjes zoet te houden. Tip: zorg voor genoeg bier ;-)

Wijs is ook wel, om de weggeslepen delen te bewaren als referentie, mocht u later misschien nog van plan zijn om uw 3D puzzel weer in elkaar te zetten...

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige   Volgende >