Face on (deel 1) Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Lassen

Allereerst de inventarisatie, want wat hebben we... of beter gezegd, wat hebben we niet... Bij aankoop werd na een deskundige ronde rond de auto, al spoedig geconstateerd dat er zich enige lichte schade bevond aan de linker voorzijde. Vermoedelijk ontstaan door het toedoen van een slijptol. Als accessoir werd echter wel een los deel van de betreffende hoek meegeleverd die op bijzonder professionele wijze weer uit een andere bus is geslepen (en zo is de cirkel weer rond?).

Na alle puzzelstukken zorgvuldig te hebben gezandstraald en geprimed en eens flink met de handen in het haar te hebben gezeten... Maar 'gewoon' begonnen aan, wat in alle redelijkheid, de grootste opgave van dit project zou gaan worden. Jammer genoeg hadden de referentie punten besloten minimaal aanwezig te zijn: De stijl, bodem, spatbord en voorzijde waren weg :-(

Om toch enigszins eenheid te kunnen creëren, ben ik uit puur onbenul begonnen met het 'ophangen' van de verschillende delen, teneinde enige samenhang in het geheel te ontdekken. Al gauw bleek dat het spatbord en de binnenste rand van de voorzijde goede oriëntatie punten bleken te zijn.

Dat het geluk met de domme is blijkt maar weer, want met stom toeval liep ik nog tegen een stuk bodemplaat aan voor de juiste hoek... Kon haast niet beter uitkomen, want het 'donorstuk' uit de andere bus had ook iets te veel zicht op het wegdek...

Engelengeduld
Na véél en te langdurig 3D puzzelwerk met de stijl, deur en bodemplaat, eindelijk een compromis gesloten met deze losse stukken staal: Het zit naar mijn zin! Deur hangt netjes én sluit, wat toch een minimum vereiste schijnt te zijn bij een deur... Aangezien de geleverde reproductie spatborden niet erg gewillig waren met passen, was de beslissing snel genomen om over te gaan op het loshalen van de spatborden in het binnenste en buitenste gedeelte, zodat later het buitendeel kan worden afgestemd op het portier.

Het aflassen van de bodem, werd ook weer stukken interessanter dan verwacht.. Hier en daar miste er nogal wat, want het vervangende stuk uit de andere bus was dermate kleiner, dat vele kleine stukjes er een geheel van hebben mogen maken.

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige   Volgende >