Imperiaal Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Exterieur
Voordat de bus af was, wist ik al dat ik er absoluut een Westfalia imperiaal op wilde hebben. Niet alleen omdat het er gewoon geweldig uitziet, maar vooral om mijn surfspullen op kwijt te kunnen (jawel, een dakrek om te gebruiken in plaats van een rieten mand en een Coca Cola koelbox op te showen). Het is gelukkig niet al te moeilijk om aan een mooie replica te komen. Zo vond ik dus al snel een Empi imperiaal voor 395 keiharde Eurootjes.

Alhoewel ik best geloof dat dit voor de meeste mensen meer dan afdoende is, baalde ik enorm dat mijn imperiaal er gewoonweg aftands uitzag na nog maar 3 maanden op het dak te hebben gestaan! Dat moet beter kunnen dacht ik en hij ging dan ook snel uit elkaar:

  • Waaibomen hout eraf en vervangen door Bangkirai hardhouten latjes; in de olie.
  • Moeren in het frame lassen, dus geen geklooi meer met moertjes en boutjes.
  • Alle schroeven, bouten, moeren vervangen door RVS.
  • Frame zandstralen en laten poedercoaten.
  • Aluminium oppoetsen en in de was.
  • Rubber op de voetjes en klemmen om geen krassen in de dakgoot te maken.


Deze behandeling heeft in totaal ongeveer 75 Euro extra gekost, maar heeft zich ondertussen al lang en breed terug betaald; de imperiaal zit er nu ongeveer 2 jaar op en is er in de tussentijd 1 keer af geweest om het hout opnieuw in de olie te zetten.

De rubbertjes op de voetjes kun je heel makkelijk zelf maken door een oude binnenband van een fiets in stukken te knippen en deze met seconde lijm vast te plakken om de voetjes en de klemmen; goedkoop en efficiënt!

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
Volgende >