Klapdeuren Afdrukken E-mail

Aan de klapdeuren mankeerde (vergeleken bij de rest) vrij weinig, afgezien van een behoorlijke deuk in de linker deur, die vakkundig was opgevuld met plamuur. Alleen het onderste rondje van de deuren moest worden vervangen.

De deuren zijn net als alle andere portieren, volledig gezandstraald. Hierdoor weet je zeker wat je overhoud. Bij het wegslijpen van het onderste randje blijkt dat ook zandstralen toch echt niet overal kan komen...

Het vervangende randje is 'home made' en stelt eigenlijk niet meer voor dan een hoekprofiel, met een plaatje metaal van 12 mm breed tegen de onderzijde aan gelast. Het afwateringsgootje is simpel zelf te kloppen op de bankschroef, door deze op de gewenste breedte uit elkaar te zetten, waarna je het profiel erop legt en de ronding erin klopt.

Uiteraard volgt op het roestige metaal de standaard procedure van:

  1. Blankslijpen
  2. Fertan behandeling
  3. Zink of koperlaag
  4. Primer

Wanneer dit gebeurd is kan worden begonnen met het passen van de vervangende rand. In mijn geval had ik deze langer gemaakt dan noodzakelijk zodat hij op de uiteinden ook nog eens om gevouwen kan worden; dit spaart weer extra plaatjes lassen!

Wanneer je er klaar voor bent om de lange lasnaad (buitenzijde en binnenzijde) te gaan zette, is het wederom belangrijk dat er goed gekoeld wordt tijdens het lassen. Doe dit met behulp van lucht om het golven van de buitenplaat van de deur te doen voorkomen.

Als afwerking is gekozen om de lasnaden te vertinnen om de strijd tegen roest een iets langere duur te geven... Het tin is op de foto's te zien als een wat zilver/chroom achtige tint. Nadat het tin grondig is ontvet kan plamuur worden aangebracht om het geheel vlak te schuren.

Laatst geupdate op ( Wednesday 11 April 2012 )
 
< Vorige   Volgende >