Motor opbouw Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Motor

Bij aanschaf van de bus lag er een enigszins roestige enkelpoort 1300 cc motor in... in de laadruimte wel te verstaan. De originele motor was enkele jaren hiervoor verpatst aan een mede prutser :-o Jammer voor mij :-( Na een korte inspectie van dit brok e%&#de durfde ik al snel te concluderen dat het verstandiger was om opzoek te gaan naar een nieuw (lees gereviseerd) motorblok om mezelf een boel ellende te besparen.  

Het plaatwerk van de oude motor was bovendien nog prima bruikbaar: zandstralen en poedercoating maakte van deze rommel al gauw weer iets bruikbaars. Zoals iedereen weet zijn "Het Orakels" wegen ondoorgrondelijk en zodoende ben ik dan ook aan dit prachtige originele H-blok gekomen voor mijn schaal bouwpakket op waar formaat. Het draaiende gedeelte van het blok (carter) is gereviseerd bij BBT. 

Van oud en rot nieuw maken, wordt steeds “makkelijker”, met een dremeltje, polijstmiddel, de nodige nieuwe pakkingen, bier en een monnikengeduld kom je al een heel eind. 

Opmerking met betrekking tot de oliekoeler: ik heb een oude oliekoeler gebruikt, wat over het algemeen geen problemen op mag leveren (mits hij niet van een in de soep gedraaide motor komt). Let wel op dat je deze op lekkage controleert: gebruik hiervoor een emmer water, zet hem er ondersteboven in en gebruik een compressor om er lucht in te blazen (houdt het andere gat dicht). Luchtbellen?: dan zit je fout :-( .... Anders licht opschuren en afwerking met een beetje hittebestendige lak en hij is zo goed als nieuw.  

Wanneer zo bezig bent, houdt je eigenlijk alleen je zelf voor de gek als je niet alles nakijkt en uit elkaar haalt. De dynamo moest er ook aan geloven en kan dan ook gewoon netjes uit elkaar. Buiten nieuwe koolborstels, een grondige schoonmaak en het vervangen van de omwikkeling van de spoelen valt er weinig te beleven aan de binnenkant van een dynamo. Kijk in ieder geval alle wikkelingen goed na en meet ze eventueel door. 

Kon de verleiding niet weerstaan om de boel stiekem een beetje mooier te maken dan origineel: naast al het zwart wordt hier en daar dan ook de boel opgesmukt met wat buitengewoon kitscherig blinkwaar. De keuze voor een aluminium poelie met gradenverdeling heeft niet zo zeer met het de gewicht besparing te maken. Meer met het enorme gemak dat het met zich meebrengt met het afstellen van de ontstekingstijd en het kleppenstellen.  Nieuwe kachelpotten, uitlaat, slangetjes etc. en de motor is klaar voor gebruik. Netjes opgevuld met motorolie (20W50) om te voorkomen dat er vocht in het blok dringt in de tijd die het blok zal moeten wachten op montage.  

Een tip voor de montage van een nieuwe koppelingsplaat en (diafragma) drukgroep. Gebruik een buis met de zelfde diameter als het gat in je vliegwiel. Op deze manier kun je de koppelingsplaat makkelijk centreren, dit vergemakkelijkt later de montage van de motor aan de versnellingsbak omdat de aandrijfas dan direct in de koppelingsplaat past.

Laatst geupdate op ( Sunday 15 April 2012 )
 
Volgende >