Remtrommels Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Remmerij

Dwaas als wij zijn, hebben we er welgeteld drie weken over gedaan voordat we eruit waren hoe we de remtrommels eraf kregen... (jaja weet ik, boek kopen? Sorry dat bedachten we pas na zes maanden). Ga als volgt te werk: in de voorkant van je remtrommel zit een gat waar geen wielbout in kan. Gebruik dit gat om met behulp van een grote platte schroevendraaier het tandwieltje op je remcilinder te draaien waarmee je de remschoenen naar binnen zet (even uitzoeken welke kant je op moet draaien: als je af en toe even aan het wiel voelt weet je het snel genoeg).

Als je dit niet doet staan de remschoenen in je trommel en krijg je hem er dus niet af. Bij de vooras heb je twee remcilinders: boven en beneden. De achteras is wat makkelijker aangezien deze maar één remcilinder aan de bovenzijde heeft met aan beide zijden een tandwieltje om af te stellen. Als alles goed gaat kun je de trommel er nu zo vanaf trekken (moet écht héél soepel gaan).

Behandeling
Zandstralen is op zich een goed plan wanneer je de trommels eens serieus aan wil pakken. Zorg er wel voor dat je de lagers uit de voorste remtrommels haalt en stop hier een flinke prop papier in of nog beter, plak ze dicht zodat de boel van binnen ongeschonden blijft.  Na het zandstralen, zijn alle trommels behandeld met Fertan, een roestoplossend goedje, waarna ze gespoten zijn met een hittebestendige lak.

Aangezien we mogen veronderstellen dat de boel wel eens een beetje warm kan worden wanneer je eens goed in de ankers gaat. Minpuntje van hittebestendige lak is wel dat deze na drogen nog eens afgebakken moet worden op 250 graden, ongeveer een half uur per stuk.. in mijn geval was dit dus gewone huis, tuin en keuken oven. Voer bovenstaand bij voorkeur uit wanneer uw keukenprinses een avondje uit is, er bestaat namelijk een kleine mogelijkheid dat je pizza’s de komende maanden opeens een lichte verflucht krijgen...

Als laatst zijn alle remtrommels uitgedraaid, wat er in het kort op neer komt dat er van het remvlak een laagje wordt “weggeschraapt” waardoor er weer een perfect remoppervlak ontstaat. Informeer voor de mogelijkheden bij uw locale auto-onderdelen handel.

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige