Ruitenwissers Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Elektrisch

Gelukkig kunnen dingen eigenlijk alleen nog maar meevallen wanneer je aan bezigheidstherapie begint van dit kaliber. Vies van een beetje roest ben je dan ook al snel niet meer. Ondertussen kunnen mijn röntgen ogen al lang door deze lagen roest heen kijken en een al te bereiken resultaat op mijn netvlies projecteren. Voor diegenen die deze vaardigheid nog niet helemaal onder de knie hebben deze pagina.

Buiten een buitensporige hoeveelheid roest en een setje versleten koolborstels, kan er eigenlijk niets drastisch verslijten aan het ruitenwisser mechanisme. Haal alles zorgvuldig uit elkaar, controleer alle draaiende delen op slijtage en meet de spoel even door. Het frame en toebehoren hebben ook het zandstraal, primer, lak parcours afgelegd (ZPL-parcours, hèhè).

Wanneer dit alles met een bevredigend gevoel afgerond is kan het “Meccano” beginnen. Vervang bij voorkeur alle bouten, moeren, veerringetjes en klemmetjes door nieuw. Want net als bij mensen, is uit de meeste onderdelen het fut wel een beetje verdwenen na 40 jaar... Wees niet al te zuinig met invetten tijdens het in elkaar zetten van het mechanisme, je zal hier later profijt van hebben wanneer je niet van krakende en piepende ruitenwissers hoef te genieten.

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige