Tochtruitjes Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Exterieur

Zo makkelijk als we ruim 3 jaar geleden het glas hebben verwijderd uit de frames van de klapraampjes; rubbers wegsnijden en hupsakee. Zo... uhum... minder makkelijk is het om het glas weer terug in deze fragiele frames te krijgen. Het probleem zit hem hoofdzakelijk in het slappe geheel; wanneer je het glas erin probeert te duwen hebben de uiteinden de vervelende neiging om open te buigen waardoor het glas niet meer strak tussen het rubber en het frame geklemd wordt.

De oplossing leek aanvankelijk enorm ingewikkeld, aangezien handboeken van VW een speciale constructie laten zien die uitermate ingewikkeld oogt; waardoor de moed je gelijk in de schoenen zakt. Met een beetje creativiteit blijkt dat een dergelijk systeem ook prima met huis, tuin en keukenspullen te fabriceren is. Wat gekleur en figuurzaag leverde het volgende resultaat op: een persmal bestaand uit 3 lagen 12 mm dik multiplex, waarbij uit de middelste mal het model van het frame is gezaagd. Deze mal voorkomt dat het frame open buigt wanneer het glas er in wordt gedrukt. Het blokje om het glas zorgt ervoor dat het glas niet beschadigd wanneer de lijmklem op de 'pers' wordt gezet.

De eerste stap bestaat uit het vastzetten van de middelste mal op de bodemplaat. Door een lap stof (of in mijn geval, mijn T-shirt...) tussen de mal en het frame te leggen, voorkom je lak schade aan het frame. Vervolgens moet het (overmaat) rubber met veel zeep in het frame worden gelegd.

Zeep nu ook het glas veelvuldig in en schroef de bovenste mal vast (deze heeft de zelfde ronding als het frame, maar dan net iets kleiner, zodat het frame niet omhoog kan). Schuif het glas een stukje in de rubbers, span hierna met behulp van de lijmklem het geheel voorzichtig op. Als het ruitje scheef trekt, moet de lijmklem met het blokje iets worden verschoven.

Geloof het of niet, maar bij mij was de eerste poging gelijk raak! Klaarblijkelijk heeft de uitgebreide voorbereiding dan toch zijn vruchten afgeworpen. Voordat de klem losgehaald wordt heb ik eerst nog even van boven naar beneden alles extra aangespannen; totdat het glas niet meer beweegt in het rubber.

Voor de afwerking rest nu nog het wegsnijden van het overtollige rubber. Doe dit echter pas nadat je het frame en glas grondig hebt afgespoeld, zodat al het zeep verwijderd is. Laat na het spoelen het geheel een paar dagen goed drogen, hierna kan met een Stanleymes het overtollige rubber worden weggesneden. Het rubber achter het 'gootje' is lastig en heb hier eerlijk gezegd met wat minder mooie afwerking genoegen moeten nemen...

Nu het glas erin zit kan het raampje terug in het frame van de voordeuren. De montage van het rubber spreekt voor zich, alhoewel er wel goed op de bochten en het bovenste bevestigingspunt van het raampje gelet moet worden; hiervoor zit standaard geen gat in het rubber, dus dit vergt wat van je creativiteit.

Let ook goed op de volgorde van de ringetjes op het bevestigingspunt onderaan het tochtraampje! Controleer dit voordat je de klinknagel aan de bovenkant vastzet! Uhum... echt héél erg handig...

Als laatste afwerking moeten de uiteinden van het frame nog worden afgekit. Dit kan gewoon met PU-kit gedaan worden, uiteraard oogt zwart het mooist. Wees niet te zuinig, want zodra het droog is kun je de overtollige kit wegsnijden.

Laatst geupdate op ( Wednesday 11 April 2012 )
 
< Vorige   Volgende >