Versnellingsbak Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Assen

Hoe het geheel onder de bus vandaan gekomen is, staat in het artikel over de achteras. Hier staat ook in het kort omschreven hoe de pendelassen kunnen worden gedemonteerd van de versnellingsbak. Gebruik deze informatie in je voordeel, scheelt weer wanneer je het niet zelf hoeft uit te zoeken ;-)

Aangezien de inhoud van de versnellingsbak voor ons één groot mysterie was, leek het voorlopig het verstandigst om de boel lekker in elkaar te laten. In het begin hebben we ons dan ook vooral op de buitenkant geconcentreerd: dikke lagen corrosie verwijderen met de koperborstel en boormachine. Een werkje wat wederom veel geduld vergt en weinig activiteit in de bovenkamer.

Dat deze inspanningen niet voor niets zijn geweest blijkt zodra deze glimmende massa magnesium, na vele hersendodende uurtjes, voor je op de werkbank staat. Na een deskundige inspectie van de tandwielen en lagers (jawel, ditmaal door een kundig persoon) mochten we concluderen dat het geheel niet verder uit elkaar gehaald hoefde te worden (pfft?!).

Nadat de bak volledig in de lak was gezet, rustig alles nagelopen en tot de conclusie gekomen dat het afdichtingrubber rond de aandrijfas de beste tijd had gehad. Een nieuw afdichtingkje is zonder problemen te verkrijgen bij Paruzzi die het tegen een kleine vergoeding ook nog opsturen.

Voordat het nieuwe rubber gemonteerd kan worden moet eerst de aandrijfas worden verwijderd. Deze kun je loshalen door het klemmetje te verwijderen, waarna de as los te draaien is (schroefdraad). Wees voorzichtig met het eruit peuteren van de oude afdichting, uiteraard wil je de wanden van de bak niet beschadigen. In mijn geval zat alles zo vast dat ik het oude rubber er stukje bij beetje met een mesje uit heb gesneden!

Maak alles goed schoon, gebruik genoeg “multi purpose grease” (vet) om de nieuwe afdichting er in te duwen. Gebruik eventueel een rubber hamer om het proces wat te versnellen.

Als laatst is de koppeling-vork en het nieuwe druklager er weer in geplaatst. Uiteraard allemaal nagelopen. Laatste tip: wees vooral niet te zuinig met vet!

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige   Volgende >