Zandstralen Afdrukken E-mail
Restauratie Artikels - Zandstralen

Na enige weken onder deze grote hoop roestig metaal te hebben doorgebracht, gewapend met staalborstels en verfkrabbers begon het pas tot ons door te dringen dat deze methode weinig effect had wanneer je geen monnik bent. Het werd hoog tijd om te gaan zoeken naar een snellere en vooral effectievere oplossing. Zandstralen leek een goed idee aangezien het resultaat al bekent was van ons eigen prutswerk.

Een korte speurtocht door het roze gedeelte van de telefoongids bracht ons bij een straal bedrijf dicht in de buurt (tja, hoe ver kom je met een hoop staal met de mobiliteit van een vol geladen winkelwagentje?). Toch bleef het daadwerkelijk transporteren van ons speeltje naar de locatie waar het zandstralen moest gaan plaatsvinden een uitdaging!

Verwent als wij zijn hebben wij een aanhanger met dubbele as tot onze beschikking. Weliswaar is het nog geen autoambulance, maar het moest het er maar even mee doen. Twee geleende oprijplanken boden toegang tot de laadbak waar de zwenkwieltjes vervaarlijk overheen naar boven zwalkte.

Nu was het transport niet bepaald een wereldreis (welgeteld 6 km), maar toch evengoed spannend genoeg. Aangekomen bij het straalbedrijf worden al onze dappere inspanningen om het busje op de aanhanger te krijgen teniet gedaan, doordat de bus in luttele seconden naast de aanhanger staat met behulp van een heftruck :-o

Na enkele dagen te hebben doorgebracht bij de schoonheidsspecialiste, was het resultaat tamelijk bevredigend. Aanschouw een 'roestloze' bus, voorzien van een lasbare primer!

Laatst geupdate op ( Monday 01 March 2010 )
 
< Vorige